Liza konyhája
Brokkoli Krémleves
Hozávalók: 500g brokkoli 2 ek vaj füstölt kolozsvári szalonna
2 dl főzőtejszín só,bors,víz 30 dkg reszelt sajt
2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma
Levesbetéthez: 6 szelet toast kenyér 1 ek vaj
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A vöröshagmát apró kockákra vágjuk,fokhagymát áttörjük,a vajon üvegesre pirítjuk.A rózsáira szedett brokkolikat rá dobjuk,annyi vizet öntünk rá,hogy épp el lepje.Közben sózzuk,borsozzuk.Amíg fő a brokkoli,elkészítjük a levesbetétet.A toast kenyeret egyenletes kockára vágjuk,az áttört fokhagymát a vajon átfuttatjuk és hozzáadjuk a kenyér kockákat.Gyors mozdulatokkal kevergetjük,hogy oda ne égjen.Ha fel szívta a fokhagymás vajat,sütőpapíros tepsibe öntjük a kenyér kockákat.200 fokos sütőben kb 10-15 percig szárítjuk a kockákat.Figyeljünk nagyon rájuk,mert hamar megégnek.Ha ez is megvan,a brokkolihoz hozzá öntjük a főzőtejszínt.Egyet rottyantunk rajta majd lekapcsoljuk.A botmixerrel át turmixoljuk,ízlés szerint adunk még hozzá sót,borst.A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk.Ha minden megvan,a levest kimerjük a tányérba,szórunk bele a kenyér kockákból,a pirított szalonnából és a reszelt sajtból.
Jó étvágyat hozzá! :)