MENÜ

Liza konyhája

Brokkoli Krémleves

 

Hozávalók: 500g brokkoli                  2 ek vaj             füstölt kolozsvári szalonna

                   2 dl főzőtejszín                só,bors,víz        30 dkg reszelt sajt

                   2 fej vöröshagyma          3 gerezd fokhagyma

 

Levesbetéthez: 6 szelet toast kenyér      1 ek vaj

                          3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A vöröshagmát apró kockákra vágjuk,fokhagymát áttörjük,a vajon üvegesre pirítjuk.A rózsáira szedett brokkolikat rá dobjuk,annyi vizet öntünk rá,hogy épp el lepje.Közben sózzuk,borsozzuk.Amíg fő a brokkoli,elkészítjük a levesbetétet.A toast kenyeret egyenletes kockára vágjuk,az áttört fokhagymát a vajon átfuttatjuk és hozzáadjuk a kenyér kockákat.Gyors mozdulatokkal kevergetjük,hogy oda ne égjen.Ha fel szívta a fokhagymás vajat,sütőpapíros tepsibe öntjük a kenyér kockákat.200 fokos sütőben kb 10-15 percig szárítjuk a kockákat.Figyeljünk nagyon rájuk,mert hamar megégnek.Ha ez is megvan,a brokkolihoz hozzá öntjük a főzőtejszínt.Egyet rottyantunk rajta majd lekapcsoljuk.A botmixerrel át turmixoljuk,ízlés szerint adunk még hozzá sót,borst.A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk.Ha minden megvan,a levest kimerjük a tányérba,szórunk bele a kenyér kockákból,a pirított szalonnából és a reszelt sajtból.

Jó étvágyat hozzá! :)


Asztali nézet